Βασίλης Σαμπράκος
Data analysis

Βασίλης Σαμπράκος

Journalist, Advisory Board Workearly

Ο Βασίλης Σαμπράκος είναι αθλητικός δημοσιογράφος με 30ετή εμπειρία στη μελέτη του ποδοσφαίρου. Είναι ο συγγραφέας του «The Miracle» που ψηφίστηκε ως ένα από τα καλύτερα ποδοσφαιρικά βιβλία του 2022 στην Αγγλία. Εργάζεται ως τηλεοπτικός σχολιαστής και αναλυτής ποδοσφαίρου σε όλα τα μεγάλα ποδοσφαιρικά γεγονότα (Παγκόσμιο Κύπελλο, Champions League, Super League) στην πλατφόρμα CosmoteTV. Συνεργάζεται με τις μεγαλύτερες πλατφόρμες ανάλυσης δεδομένων ποδοσφαίρου. Είναι blogger και σύμβουλος έκδοσης στο gazeta.gr και δημιουργός ποδοσφαιρικού περιεχομένου σε όλες τις μεγάλες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης.

Ο Βασίλης είναι μέλος του Advisory Board της Workearly Greece | Sports Analytics School που υποστηρίζεται από την ομάδα Reatcode.

 

"Football: Α Data - Driven Evolution"

Χρησιμοποιώντας το παράδειγμα της έρευνάς του για την ανάλυση της απόδοσης της ελληνικής εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου στο Euro 2004 και συγκρίνοντας τα στατιστικά δεδομένα εκείνης της εποχής με αυτά που παρέχει η επιστήμη στους αναλυτές σήμερα, ο Βασίλης Σαμπράκος θα μιλήσει για την εξέλιξη του ποδοσφαίρου τα τελευταία χρόνια. 20 χρόνια και για την επιρροή των δεδομένων.

Το Football Analytics άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο σκέφτονται και αποφασίζουν προπονητές, παίκτες, διοικήσεις, ιδιοκτήτες ομάδων και δημιούργησαν ένα νέο οικοσύστημα στην ποδοσφαιρική αγορά. Ο Σαμπράκος θα μιλήσει για αυτή τη νέα πραγματικότητα, το status quo και τις προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης της επιστήμης του ποδοσφαίρου στατιστική ανάλυση δεδομένων.