Ευθύμιος Κυπριανού
Fitness Expert

Ευθύμιος Κυπριανού

Houston Dynamo FC - Head of Academy Strength & Conditioning

Ο Ευθύμιος Κυπριανού είναι υποψήφιος διδάκτορας στο πανεπιστήμιο του Liverpool John Moores. Είναι επίσης κάτοχος πτυχίου Αθλητικών Επιστημών από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και του μεταπτυχιακού τίτλου Sports Coaching & Management από το Kingston University του Λονδίνου. Ο Ευθύμιος είναι κάτοχος διπλώματος προπονητικής ποδοσφαίρου UEFA A’ και είναι επαγγελματίας προπονητής φυσικής κατάστασης κυρίως στο ποδόσφαιρο. Ο Ευθύμιος είναι ο συγγραφέας του βιβλίου «Εξισορρόπηση Φυσικού & Τακτικού Φορτίου στο Ποδόσφαιρο: Μια Ολιστική Προσέγγιση» που περιγράφει μια νέα προσέγγιση στη φυσική προετοιμασία για ποδοσφαιριστές.

Εργάζεται στην ομάδα των Houston Dynamo FC στο πρωτάθλημα MLS της Αμερικής, ενώ έχει συνεργαστεί με μεγάλα σωματεία και ομάδες, όπως η περίφημη Aspire Academy και η Εθνική Ομάδα του Κατάρ, ο ΟΦΗ Ηρακλείου, η Χάττα Dubai, η Εθνική Ομάδα Ποδοσφαίρου Κύπρου, η AEΛ Λεμεσού και ο Απόλλων Λεμεσού. H ερευνητική του δράση επικεντρώνεται στον έλεγχο και διαχείριση του προπονητικού φορτίου των αθλητών σε σχέση με τη μεγιστοποίηση της απόδοσής τους.

 

«H προοπτική της νίκης»

Ο Ευθύμιος Κυπριανού θα παρουσιάσει μια δομημένη εικόνα βασισμένη στην πλούσια εμπειρία του στο ποδόσφαιρο. Θα μιλήσει για διάφορα σημαντικά θέματα όπως: Αρχές τακτικού περιοδισμού, ολοκληρωμένη προπόνηση, συλλογική προσέγγιση της προπόνησης, Δημιουργία του μοντέλου περιοδοποίησης της ομάδας σας, Εβδομαδιαίος σχεδιασμός με 1 παιχνίδι την εβδομάδα και Εβδομαδιαία σχεδιασμός με 2 παιχνίδια την εβδομάδα.